Ligji i pagave per mesimdhenes

trout season florida 2022. Deputetja nga radhët e OBRM-PDUKM-së, Dafina Stojanovska sot në deklaratë për media potencoi se Ligji për mësimdhënës sjell partizim dhe nuk ka rritje të pagave. Në rast se Ligji i ri i Pagave do të jetësohet me 1 mars të vitit 2022, atëherë do të ketë ngritje pagash për arsimtarët, mjekët, zjarrëfikësit, policët dhe shërbyesit civil. Aktualisht për këtë ligj, për mënyrën e jetësimit dhe koston e tij do të diskutohet në Kuvendin e Kosovës, gjatë seancave që do të11:53 - Kurti: Ligji i Pagave javën tjetër në diskutim publik, koeficidenti për mësimdhënësit është më i mirë 11:50 - BE-ja synon të kufizojë çmimet për energjinë 11:10 - Ministrja shqiptare e Arsimit: Abetarja e përbashkët fshijnë kufijtë Shqipëri-KosovëE dya në mirëqenien e qytetarëve, me Ligjin e Pagave, Pagën Minimale dhe Trustin. Ligji i pagave s'vjen në kuvend, nesër ka greva për kërkesën e Ligjit të Pagave. 81 mijë kërkojnë nga Qeveria që të ketë veprim, s'ka asnjë veprim, s'ka shpjegim e as dritë në fund të tunelit. Te Paga Minimale ka treguar Qeveria se nuk ...2. Nëse një individ, zyrtar apo funksionar publik, përfitonte përpara hyrjes në fuqi të këtij Ligji , një pagë të plotë (paga bazë me të gjitha llojet e shtesave, duke përjashtuar ato të rregullta), që është më e madhe se paga e plotë e parashikuar me këtë Ligj, ai do të përfitojë pagën e re sipas dispozitave të këtij Ligji dhe një shtesë transitore të ... "Ligji si llastiku" - Shteti ua ndal rrogat mësuesve, serbët i morën gati 1 milionë euro pa punuar kurrë; Haliti: Sadri Ramabaja e ka pasur një konflikt politik me Emrush Xhemajlin, unë i kam nda; Kush ishin delegatët e Kuvendit të Prizrenit të përzgjedhur nga OZN-na, shqiptarë e serbë bashkëNdonëse mblodhën nënshkrime për të kërkuar revokimin e pezullimit të Ligjit për Paga nga Gjykata Kushtetuese, mësimdhënësit dhe Sindikata e Arsimit ende nuk kanë përgjigje. Përderisa Kushtetuesja i kërkon sqarime shtesë për këtë kërkesë Avokatit të Popullit ndërsa njohës ligjor vlerësojnë se mund të hidhet poshtë nga Gjykata. Pezullimi i Ligjit për Paga nga Gjykata …Një pedagog/psikolog në draft ligj është llogaritur me koeficiente 4.8 ose 576 euro. Mësimdhënës në shkollë fillore dhe të mesme të ulët dhe sekretar i shkollës do të kenë, nëse ligji miratohet koeficiente 4.6 ose 552 euro.FMN kërkon të ridizajnohet Ligji për mësimdhënësit e viteve '90-ta, rrezikon qëndrueshmërinë financiare. Ekonomia Sot 24/04/2018 10:00 0. ... duke supozuar rritje të moderuar të pagave dhe kthim të favorshëm të investimeve", shtoi Vermeulen. Ai ka theksuar se në pagën bazë aktualisht për mësuesit, ai ose ajo do të merrte ...Feb 17, 2022 · Gjykata Kushtetuese kishte vendosur që të pezullohet zbatimi i këtij ligji, deri më 30 mars 2020. Me pastaj, Gjykata kishte vendosur ta vazhdojë pezullimin e Ligjit të pagave deri më 30 qershor 2020 dhe përfundimisht më 30 qershor e kishte shpallur të pavlefshëm. Koeficienti më i lartë sipas këtij ligji ka qenë 10. Ligji për arsimin fillor dhe të mesëm qartë e përcakton të drejtën e grevës në rast se protestohet për shkeljen të drejtave të tyre, andej edhe pagat nuk duhet të shkurtohen. ... ose 10 për qind të pagave si dhe metodologjisë për rritje graduale dhe zgjidhje të përhershme të statusit social të kuadrove arsimorë është ...11:53 - Kurti: Ligji i Pagave javën tjetër në diskutim publik, koeficidenti për mësimdhënësit është më i mirë 11:50 - BE-ja synon të kufizojë çmimet për energjinë 11:10 - Ministrja shqiptare e Arsimit: Abetarja e përbashkët fshijnë kufijtë Shqipëri-KosovëNë rast se Ligji i ri i Pagave do të jetësohet me 1 mars të vitit 2022, atëherë do të ketë ngritje pagash për arsimtarët, mjekët, zjarrëfikësit, policët dhe shërbyesit civil. Aktualisht për këtë ligj, për mënyrën e jetësimit dhe koston e tij do të diskutohet në Kuvendin e Kosovës, gjatë seancave që do tëFeb 15, 2022 · Një pedagog/psikolog në draft ligj është llogaritur me koeficiente 4.8 ose 576 euro. Mësimdhënës në shkollë fillore dhe të mesme të ulët dhe sekretar i shkollës do të kenë, nëse ligji miratohet koeficiente 4.6 ose 552 euro. Toggle navigation ... Ballina; Komuna. Kryetari; Kabineti; Nënkryetarë; Nënkryetarë për KomuniteteFeb 15, 2022 · Një pedagog/psikolog në draft ligj është llogaritur me koeficiente 4.8 ose 576 euro. Mësimdhënës në shkollë fillore dhe të mesme të ulët dhe sekretar i shkollës do të kenë, nëse ligji miratohet koeficiente 4.6 ose 552 euro. Ligji i pagave është nevojë imediate në Republikën e Kosovës, sepse edhe pas 14 vitesh nga shpallja e Pavarësisë dhe gati 23 vjet nga përfundimi i luftës së fundit në Kosovë, punëtorët e sektorit publik janë akoma pa ligj të pagave. Përtej interesave partiake apo grupore, Ligji i pagave kërkon hartim profesional, qasje racionale dhe […]Kryeministri Albin Kurti, reagoi duke thënë se sindikalistët që janë në grevë nuk mund të paguhen "për punën që nuk e bëjnë"."Njerëzit duhet të paguhen për punën që bëjnë sipas meritës. Nuk duhet të paguhen për të mos punuar. Kjo nuk është vetëm çështje ligji e qeverie, por është edhe çështje e logjikës së shëndoshë njerëzore."Mësimdhënësit t'i kthehen procesit mësimor, Ligji i Pagave i avancon" ... Ai për Radio Kosovën ka theksuar se me Ligjin e Pagave të publikuar rishtas në draftin e fundit, vërehet një përkushtim institucional karshi profesionit të mësimdhënies dhe rritjes në pagë që ky profesion tashmë ka me këtë Ligj të ri karshi ...është pensionuar, dhe në momentin e pagimit të pagave përcjellëse e paditura i ka mbetur borxh shumën prej 214.46€. Ndër tjera ka shtuar se nëse e paditura është a gatshme për të bërë marrëveshje lidhur me kërkesëpadinë e dytë- për pagimin e diferencës së pagave përcjellëse, heqim dorë nga kamata.Sep 07, 2022 · Qehaja: Mësimdhënësit t’i kthehen procesit mësimor, Ligji i Pagave i avancon 11:07 - 07/09/2022 KFOR-i hap konkurs për disa vende të punës, përkthyes, kuzhinierë, elektricistë, kopshtarë…! trout season florida 2022. Deputetja nga radhët e OBRM-PDUKM-së, Dafina Stojanovska sot në deklaratë për media potencoi se Ligji për mësimdhënës sjell partizim dhe nuk ka rritje të pagave. 2. Nëse një individ, zyrtar apo funksionar publik, përfitonte përpara hyrjes në fuqi të këtij Ligji, një pagë të plotë (paga bazë me të gjitha llojet e shtesave, duke përjashtuar ato të rregullta), që është më e madhe se paga e plotë e parashikuar me këtë Ligj, ai do të përfitojë pagën e re sipas dispozitave të këtij Ligji dhe një shtesë transitore të posaçme ...Feb 17, 2022 · Më 30 qershor të vitit 2020, Gjykata Kushtetuese e Kosovës e ka shpallur të pavlefshëm Ligjin për Pagat në Sektorin Publik. Sipas vendimit të Gjykatës, ligji nuk ishte në përputhshmëri me 11 nene të Kushtetutës së Kosovës dhe shkaktonte “çrregullim të ndarjes së pushteteve në disfavor të gjyqësorit dhe institucioneve të pavarura”. Me pastaj, Gjykata kishte vendosur ta vazhdojë pezullimin e Ligjit të pagave deri më 30 qershor 2020 dhe përfundimisht më 30 qershor e kishte shpallur të pavlefshëm. Sipas këtij ligji, paga bazë konsiderohet ajo pjesë e pagës, që përfitohet për punën e kryer me orar të plotë të punës.Ligji i telekomunikacionit. [36] - I miratuar në vitin 2002, ligji rregullon të gjitha shërbimet e telekomunikacionit dhe të gjithë ofruesit e shërbimeve të telekomunikacionit në Kosovë. Objektivi kryesor i ligjit të Telekomunikacionit është krijimi i një mjedisi transparent ligjor dhe rregullator për nxitjen e më shumë ...Për Mjekët Specialistë të Mjekësisë Familjare koeficienti është përcaktuar 4.5. Paga aktuale e tyre është 565 euro, ndërsa me miratimin e ligjit, paga e tyre pritet të rriten në 1075 euro. Ndërkaq, për Psikologët Klinik dhe Farmacistët, koeficienti është 3.4, paga e tyre do të jetë 812 euro.Me nenin 25 garantohet shuma e pagave të mësimdhënësve dhe bashkëpunëtorëve profesionalë në shkollat fillore dhe të mesme, të punësuarve para hyrjes në fuqi të këtij ligji, që ata të vazhdojnë të paguhen në shumën e përcaktuar para hyrjes në fuqi të këtij ligji.Sep 01, 2022 · Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, tha se Ligji i Pagave do të del në diskutim publik javën tjetër. Sipas tij, koeficienti për mësimdhënësit do të jetë më i mirë se në të kaluarën, ndërsa u bëri thirrje mësimdhënësve që t’i japin fund grevës.Këto deklarata kreu i ekzekutivit i bëri para mediave, pas ceremonisë së përurimit Në një konferencë për media ajo është shprehur optimiste se Kodi civil do të arrijë të miratohet në vjeshtë ani pse të njëjtin e kanë kundërshtuar edhe deputetët e partisë në pushtet. Kusari-Lila ka thënë se në Grupin Parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje ka mendime ndryshe për projekt-kodin civil, por ka theksuar se i njëjtiFeb 19, 2022 · Deputetja nga radhët e OBRM-PDUKM-së, Dafina Stojanovska sot në deklaratë për media potencoi se Ligji për mësimdhënës sjell partizim dhe nuk ka rritje të pagave. “Ligji për mësimdhënës që ishte në Komisionin për Arsim dhe Shkencës është ligj ku mundësohet partizimi i arsimit dhe ligj ku nuk rriten pagat”, tha Stojanovska. Sipas saj, nëse LSDM … Ligji për pagat në sektorin publik do të rrisë buxhetin për paga me rreth 120 milionë euro. Ndërsa, dallimi mes pagave, pensioneve dhe ndihmave ... Ligji i pagave i cili nis së zbatuari nga 1 dhjetori i këtij viti pritet të rregullojë pagesën për punonjësit që marrin paga nga buxheti i shtetit, ku koeficienti më i lartë është ...Projektligji i ri i pagave, Presidentja me koeficient 18, mësimdhënësi 5,2 Sipas projektligjit të ri për pagat në sektorin publik, presidentja e vendit do ta ketë pagën më të lartë.trout season florida 2022. Deputetja nga radhët e OBRM-PDUKM-së, Dafina Stojanovska sot në deklaratë për media potencoi se Ligji për mësimdhënës sjell partizim dhe nuk ka rritje të pagave. Nëse kjo situatë vazhdon, ka rrezik që mësimi të mos fillojë nga 1 shtatori. Megjithatë, me Ligjin e ri të Pagave, mësimdhënësve në përgjethsi do t’u rriten rrogat. Nëse një gjë e tillë do të zbatohet nuk dihet, pasi Ligji është ende në diskutime paraprake. Madje, ka pasur deklarata se mund të rrëzohet nga Gjykata Kushtetuese. Arbërie Nagavci: E kemi finalizuar draft ligjin për tekste shkollore i cili shpejtë do të dalë në konsultim publik dhe pastaj do ta dërgojmë në Kuvend.Ligji parasheh që duhet të rishikohen tekstet shkollore. Ligji do të shërbejë si bazë për të gjitha proceset tjera që do të zhvillohen në lidhje me tekstet shkollore dhe materialet mësimore.trout season florida 2022. Deputetja nga radhët e OBRM-PDUKM-së, Dafina Stojanovska sot në deklaratë për media potencoi se Ligji për mësimdhënës sjell partizim dhe nuk ka rritje të pagave. Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës së Kosovës (SBASHK) pret që me Ligjin e ri të Pagave të ketë rritje të rrogave për punëtorët e arsimit. Ndryshe nga deklarimet e zv.ministrit të Arsimit, Dukagjin Pupovci që ditë më parë tha se ligji nuk do të thoshte rritje automatike të pagave, në SBASHK thonë …është pensionuar, dhe në momentin e pagimit të pagave përcjellëse e paditura i ka mbetur borxh shumën prej 214.46€. Ndër tjera ka shtuar se nëse e paditura është a gatshme për të bërë marrëveshje lidhur me kërkesëpadinë e dytë- për pagimin e diferencës së pagave përcjellëse, heqim dorë nga kamata.Ligji i pagave është nevojë imediate në Republikën e Kosovës, sepse edhe pas 14 vitesh nga shpallja e Pavarësisë dhe gati 23 vjet nga përfundimi i luftës së fundit në Kosovë, punëtorët e sektorit publik janë akoma pa ligj të pagave. Feb 15, 2022 · - Radio West Ligji i ri i pagave/ Sa do ta kenë koeficientin mësimdhënësit në shkolla fillore dhe të mesme? February 15, 2022 Qeveria e Kosovës pritet që gjatë muajit mars të miratoj Ligjin e ri të pagave. Projektligji parasheh rritje të pagave për pothuajse të gjitha kategoritë. Profesori Bashkim Millaku nga Klina, pjesëmarrës në protestë, ka kërkuar nga Qeveria miratimin e Ligjit të pagave, dhe deri në aprovimin e tij të ndahen nga 100 euro për çdo muaj. "Kemi ardhur së bashku me të gjithë kolegët për të protestuar për ngritjen e pagave, për sigurimet shëndetësore dhe çështje të tjera të arsimit.Sep 07, 2022 · Qehaja: Mësimdhënësit t’i kthehen procesit mësimor, Ligji i Pagave i avancon 11:07 - 07/09/2022 KFOR-i hap konkurs për disa vende të punës, përkthyes, kuzhinierë, elektricistë, kopshtarë…! Drejtori i Arsimit në Pejë Naser Gega me Drejtorë të Shkollave dhe mësimdhënës priten ne takim Ministren e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit Arbërie NagavciLigji i Pagave, Kushtetuesja kërkon sqarime shtesë nga Avokati i Popullit për kërkesën e SBASHK-ut. Aktuale February 06, 2020 - 20:59. Pezullimi i Ligjit për Paga nga Gjykata Kushtetuese po ndikon drejtpërdrejtë në punëtorët e sektorit publik, përfshirë mësimdhënësit.Drejtori i Institutit “EdGuard”, Rinor Qehaja mendon se mësimdhënësit duhet t’i rikthehen procesit mësimor sa më parë, teksa kërkesat e tyre t’i negociojnë e t’i arrijnë me mjete dhe forma tjera sindikale. Si pasojë e mos-votimit të deritanishëm të këtij ligji, shpesh herë pati edhe ndërprerje të mësimit në shkolla nga paralajmërimet e Sindikatës për Arsim, Shkencë dhe Kulturë për plotësimin e kërkesave të tyre. E me fillim nga muaji i ardhshëm shtesa më e lartë të cilën do të përfitojnë mësimdhënësit nga ky ligj në pensione është 95 euro.Ndonëse mblodhën nënshkrime për të kërkuar revokimin e pezullimit të Ligjit për Paga nga Gjykata Kushtetuese, mësimdhënësit dhe Sindikata e Arsimit ende nuk kanë përgjigje. Përderisa Kushtetuesja i kërkon sqarime shtesë për këtë kërkesë Avokatit të Popullit ndërsa njohës ligjor vlerësojnë se mund të hidhet poshtë nga Gjykata. Pezullimi i Ligjit për Paga nga Gjykata …Sep 07, 2022 · Qehaja: Mësimdhënësit t’i kthehen procesit mësimor, Ligji i Pagave i avancon 11:07 - 07/09/2022 KFOR-i hap konkurs për disa vende të punës, përkthyes, kuzhinierë, elektricistë, kopshtarë…! 2. Nëse një individ, zyrtar apo funksionar publik, përfitonte përpara hyrjes në fuqi të këtij Ligji , një pagë të plotë (paga bazë me të gjitha llojet e shtesave, duke përjashtuar ato të rregullta), që është më e madhe se paga e plotë e parashikuar me këtë Ligj, ai do të përfitojë pagën e re sipas dispozitave të këtij Ligji dhe një shtesë transitore të ...Vjosa Osmani dhe Haxhi Avdyli janë dy prej anëtarëve të LDK'së të cilët kanë shprehur hapur mospajtimet e tyre me udhëheqësinë aktuale të partisë.Paga mesatare bruto për vitin 2021, sipas të dhënave të Agjencisë së Statistikave të Kosovës, është 484 euro. Ligji i shfuqizuar kishte koeficientin 239 euro Ligji paraprak për pagat e shërbyesve civilë i cili ishte shfuqizuar, kishte vlerën monetare të koeficientit 239 euro për vitin e parë të zbatimit të këtij ligji.Ligji i pagave është nevojë imediate në Republikën e Kosovës, sepse edhe pas 14 vitesh nga shpallja e Pavarësisë dhe gati 23 vjet nga përfundimi i luftës së fundit në Kosovë, punëtorët e sektorit publik janë akoma pa ligj të pagave. Përtej interesave partiake apo grupore, Ligji i pagave kërkon hartim profesional, qasje racionale dhe […]Feb 17, 2022 · Më 30 qershor të vitit 2020, Gjykata Kushtetuese e Kosovës e ka shpallur të pavlefshëm Ligjin për Pagat në Sektorin Publik. Sipas vendimit të Gjykatës, ligji nuk ishte në përputhshmëri me 11 nene të Kushtetutës së Kosovës dhe shkaktonte “çrregullim të ndarjes së pushteteve në disfavor të gjyqësorit dhe institucioneve të pavarura”. Sep 07, 2022 · Qehaja: Mësimdhënësit t’i kthehen procesit mësimor, Ligji i Pagave i avancon 11:07 - 07/09/2022 KFOR-i hap konkurs për disa vende të punës, përkthyes, kuzhinierë, elektricistë, kopshtarë…! Një drejtor i institucioneve parashkollore do të ketë pagë 597 euro me ligjin e ri e që momentalisht paga është 534 euro. rritje do të ketë për 73 euro. Nga ligji i ri i pagave do të përfitojnë edhe mësimdhënësit. Një i tillë në shkollën e mesme do të marr pagë 621 euro e që tash për tash paguhet 525 euro. Rritje do të ketë për 95 euro më shumë.Ministrja e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë, e cila të shtunën ka marrë pjesë në kongresin e tetë të Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dheSiç u raportua më herët, sot është miratuar në Kuvendin e Kosovës, rezoluta e propozuar nga AAK për Ligjin e Pagave në sektorin publik, kjo me mbështetjen e VV-së Pas këtij votimi ka reaguar shefi i Grupit parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri. Tahiri ka kërkuar nga Qeveria e Republikës së Kosovës që t'i respektojë afatet […]Ligj për mësimdhënës dhe bashkëpunëtorë profesionalë në shkolla fillore dhe të mesme. I. DISPOZITA E PËRGJITHSHME. Neni 1. Me këtë ligj rregullohen kushtet për kryerje të profesionit mësimdhënës dhe bashkëpunëtor profesional në shkollat fillore dhe të mesme në Republikën e Maqedonisë së Veriut, themelimi i marrëdhënies së punës, kategoritë e mësimdhënësve dhe ...Ai tha se me mosmiratimin e këtij ligji, sot është ditë e madhe për Kosovën, pasi nuk është hidhëruar Zoti. "Kujtojë se sot është ditë e madhe për neve në Kosovë. Sot Kosova ka shpëtu prej hidhërimit të Zotit, së paku për një kohë, sepse një miratim i një ligji që lejon të vepruarit cka nuk i bëjnë shtazët ...Paga mesatare bruto për vitin 2021, sipas të dhënave të Agjencisë së Statistikave të Kosovës, është 484 euro. Ligji i shfuqizuar kishte koeficientin 239 euro Ligji paraprak për pagat e shërbyesve civilë i cili ishte shfuqizuar, kishte vlerën monetare të koeficientit 239 euro për vitin e parë të zbatimit të këtij ligji.Paga mesatare bruto për vitin 2021, sipas të dhënave të Agjencisë së Statistikave të Kosovës, është 484 euro. Ligji i shfuqizuar kishte koeficientin 239 euro Ligji paraprak për pagat e shërbyesve civilë i cili ishte shfuqizuar, kishte vlerën monetare të koeficientit 239 euro për vitin e parë të zbatimit të këtij ligji.Deklarata e Pupovcit se Ligji i ri i pagave nuk sjell lëvizje pozitive në paga urojmë të jetë vetëm deklarim i tij, në të kundërtën, nëse vërtetë grupi punues i Ministrit Sfeçla dhe Qeveria Kurti po përgatitin një ligj të tillë që nguros pagat ekzistuese pa bërë lëvizjet e duhura pozitive në to, atëherë këtë farë ligji le ta mbajnë për vet.Sep 01, 2022 · Kurti: Ligji i Pagave javën tjetër në diskutim publik, koeficienti për mësimdhënësit është më i mirë; E kërkoi Milan, kapiteni i Lens rinovon kontratën; Ministrja shqiptare: Abetarja e përbashkët do të fshijë kufijtë mes Kosovës e Shqipërisë Punëtorët e Pallatit të Drejtësisë paralajmërojnë përshkallëzim të protestës Drejtori i Institutit “EdGuard”, Rinor Qehaja mendon se mësimdhënësit duhet t’i rikthehen procesit mësimor sa më parë, teksa kërkesat e tyre t’i negociojnë e t’i arrijnë me mjete dhe forma tjera sindikale. Sep 01, 2022 · 11:53 - Kurti: Ligji i Pagave javën tjetër në diskutim publik, koeficidenti për mësimdhënësit është më i mirë 11:50 - BE-ja synon të kufizojë çmimet për energjinë 11:10 - Ministrja shqiptare e Arsimit: Abetarja e përbashkët fshijnë kufijtë Shqipëri-Kosovë Sep 01, 2022 · Kurti: Ligji i Pagave javën tjetër në diskutim publik, koeficienti për mësimdhënësit është më i mirë; E kërkoi Milan, kapiteni i Lens rinovon kontratën; Ministrja shqiptare: Abetarja e përbashkët do të fshijë kufijtë mes Kosovës e Shqipërisë Punëtorët e Pallatit të Drejtësisë paralajmërojnë përshkallëzim të protestës Sep 01, 2022 · 11:53 - Kurti: Ligji i Pagave javën tjetër në diskutim publik, koeficidenti për mësimdhënësit është më i mirë 11:50 - BE-ja synon të kufizojë çmimet për energjinë 11:10 - Ministrja shqiptare e Arsimit: Abetarja e përbashkët fshijnë kufijtë Shqipëri-Kosovë KAPITULLI VIII DISPOZITA PËR PAGAT E NDËRMARRJEVE PUBLIKE Neni 22 Kompetenca për caktimin e pagave në ndërmarrjet publike/shoqëritë tregtare 1. Organet kolegjiale drejtuese të ndërmarrjeve publike apo të shoqërive tregtare, me kapital mbi 50 për qind shtetëror, miratojnë: 1.1. nivelet e pagave të punonjësve të tyre, brenda kufirit minimal e maksimal të caktuar nga Qeveria ...Drejtori i shkollës së mesme të Ulët 5.3 Drejtori i shkollës speciale 5.3E me koeficient më të ulët janë vlerësuar një drejtori i shkollës fillore dhe të mesme të ulët, zëvendës drejtori dhe ai i shkollës speciale. Koeficienti për ta është 5.1 ose llogaritur në para i bie 612 euro paga mujore. Drejtori i shkollës fillore dhe të mesme të Ulët 5.1Për Mjekët Specialistë të Mjekësisë Familjare koeficienti është përcaktuar 4.5. Paga aktuale e tyre është 565 euro, ndërsa me miratimin e ligjit, paga e tyre pritet të rriten në 1075 euro. Ndërkaq, për Psikologët Klinik dhe Farmacistët, koeficienti është 3.4, paga e tyre do të jetë 812 euro.Arsyet janë të ndryshme: kontrata kolektive, rritje te pagave, ligji i pagave, ligji per arsimtarët e viteve '90, shtesa në paga, shujta... Pra, nga gushti i vitit 2014, 75% të kohës arsimi fillor dhe i mesëm ka qenë nën kërcënim të grevave për arsye nga më të ndryshmet", ka shkruar Demi.E dya në mirëqenien e qytetarëve, me Ligjin e Pagave, Pagën Minimale dhe Trustin. Ligji i pagave s'vjen në kuvend, nesër ka greva për kërkesën e Ligjit të Pagave. 81 mijë kërkojnë nga Qeveria që të ketë veprim, s'ka asnjë veprim, s'ka shpjegim e as dritë në fund të tunelit. Te Paga Minimale ka treguar Qeveria se nuk ...Kryeministri Albin Kurti, reagoi duke thënë se sindikalistët që janë në grevë nuk mund të paguhen "për punën që nuk e bëjnë"."Njerëzit duhet të paguhen për punën që bëjnë sipas meritës. Nuk duhet të paguhen për të mos punuar. Kjo nuk është vetëm çështje ligji e qeverie, por është edhe çështje e logjikës së shëndoshë njerëzore.Ligji i pagave është nevojë imediate në Republikën e Kosovës, sepse edhe pas 14 vitesh nga shpallja e Pavarësisë dhe gati 23 vjet nga përfundimi i luftës së fundit në Kosovë, punëtorët e sektorit publik janë akoma pa ligj të pagave. Feb 15, 2022 · Një pedagog/psikolog në draft ligj është llogaritur me koeficiente 4.8 ose 576 euro. Mësimdhënës në shkollë fillore dhe të mesme të ulët dhe sekretar i shkollës do të kenë, nëse ligji miratohet koeficiente 4.6 ose 552 euro. 1. Analiza e fizibilitetit në biznes dhe Plani i biznesit Lënda mësimore: Bazat e Biznesit Mësimdhënës: Prof. Mr. Sc. Sokol Domniku. 2. PLANI I BIZNESIT Analiza e fizibilitetit nënkupton procesin e definimit, përcaktimit dhe zhvillimit të ndikimit të mundshëm qoftë pozitiv ose negativ, mbi projektin ose idenë e propozuar të një ...kompetent per te vendosur lidhur me ankesen e parashtruesit te kerkeses ngase, sipas tyre, punesimi i personelit mesimdhenes dhe zgjedhja e drejtoreve te shkollave, eshte kompetence e komunave. 15. Parashtruesi i kerkeses paraqiti padi ne Gjykaten Themelore ne Prishtine (ne tekstin e metejme: Gjykata Themelore), duke kerkuar nga kjo e fundit qe teFMN kërkon të ridizajnohet Ligji për Mësimdhënësit e Viteve '90-ta, rrezikon qëndrueshmërinë financiare. 24 Prill, 2018 - 12:45 pm. ... duke supozuar rritje të moderuar të pagave dhe kthim të favorshëm të investimeve", shtoi Vermeulen. Ai ka theksuar se në pagën bazë aktualisht për mësuesit, ai ose ajo do të merrte një ...Ndërkohë që janë rritur edhe pagat për punonjësit e institucioneve të arsimit të lartë për 5% dhe së shpejti, pas gjetjes së një zgjidhjeje juridike, të njëjtit do të kenë rritje të pagës edhe për 10% - çështje kjo që tashmë është dakorduar. Sigurisht që edhe pagat e punonjësve në institutet shkencore janë rritur për mbi 30%.LIGJ PËR PAGAT NË SEKTORIN PUBLIK KAPITULLI I DISPOZITA TË PËRGJITHSHME Neni 1 Qëllimi dhe fushëveprimi 1. Ky ligj përcakton: 1.1. sistemin e pagave dhe shpërblimeve për zyrtarët dhe funksionarët publikë, që paguhen nga buxheti i shtetit, përjashtimisht AKI dhe FSK; 1.2. rregullat për përcaktimin e pagave të punonjësve të ndërmarrjeve publike nëPërveç koficientit për pagat për secilin sektor, me ligjin e pagave, parashihet që asambleistët e kuvendeve komunale, të mos mund të ushtrojnë ndonjë profesion tjetër në sektorin publik. Nëse një asambleist punon edhe si mësimdhënës, nuk do të mund të paguhet për të dyja punët që i bënë.Ligji i pagave ishte miratuar një herë në shkurt të vitit 2019. Por, një muaj para se të niste zbatimi i tij - në janar të 2020-s - institucioni i Avokatit të Popullit e pati dërguar atë në Gjykatën Kushtetuese për, siç ka thënë, "vlerësimin e përputhshmërisë" së tij me Kushtetutën e Kosovës.Deputetja nga radhët e OBRM-PDUKM-së, Dafina Stojanovska sot në deklaratë për media potencoi se Ligji për mësimdhënës sjell partizim dhe nuk ka rritje të pagave. "Ligji për mësimdhënës që ishte në Komisionin për Arsim dhe Shkencës është ligj ku mundësohet partizimi i arsimit dhe ligj ku nuk rriten pagat", tha Stojanovska.Feb 19, 2022 · Deputetja nga radhët e OBRM-PDUKM-së, Dafina Stojanovska sot në deklaratë për media potencoi se Ligji për mësimdhënës sjell partizim dhe nuk ka rritje të pagave. “Ligji për mësimdhënës që ishte në Komisionin për Arsim dhe Shkencës është ligj ku mundësohet partizimi i arsimit dhe ligj ku nuk rriten pagat”, tha Stojanovska. Sipas saj, nëse LSDM … Sindikata, kërkon respektimin e marrëveshjeve kolektive që garantojnë rritje prej 100 për qind të pagave, apo nga 22,000 në rreth 42,000 (rreth 700 euro) për mësimdhënësit e arsimin fillor dhe të mesëm. Tags ARSIMTARET Jeton Shaqiri MASH MINISTRIA E ARSIMIT DHE SHKENCËS mesimdhenes NETO-RROGA RROGA RROGA MESATARE SASHK Shpërndaje1. Analiza e fizibilitetit në biznes dhe Plani i biznesit Lënda mësimore: Bazat e Biznesit Mësimdhënës: Prof. Mr. Sc. Sokol Domniku. 2. PLANI I BIZNESIT Analiza e fizibilitetit nënkupton procesin e definimit, përcaktimit dhe zhvillimit të ndikimit të mundshëm qoftë pozitiv ose negativ, mbi projektin ose idenë e propozuar të një ...Aug 26, 2022 · Ligji i ri i pagave/ Kaq pritet të jenë pagat e punëtorëve të arsimit. Instituti EdGuard ka bërë një analizë të Ligjit për Paga karshi punëtorëve të arsimit. Në analizën nga EdGuard rezulton se ka një rritje mesatare prej 15% për të gjithë pozitat në para universitar krahasuar me ligjin paraprak të shfuqizuar nga Gjykata ... Vlerësimi i përformancës (VP) Performansa i referohet shkalles se kryerjes se detyres dhe suksesit te treguar, Vlerësimi i përformancës (VP) është sistem me …Ligji paraprak për pagat e shërbyesve civilë i cili ishte shfuqizuar, kishte caktuar vlerën monetare të koeficientit dhe ajo ishte 239 euro për vitin e parë të zbatimit të këtij ligji. Raporti i koeficienteve sipas këtij ligji, ishte një me dhjetë. Ligji i pagave ishte miratuar njëherë në shkurt të vitit 2019.Feb 15, 2022 · - Radio West Ligji i ri i pagave/ Sa do ta kenë koeficientin mësimdhënësit në shkolla fillore dhe të mesme? February 15, 2022 Qeveria e Kosovës pritet që gjatë muajit mars të miratoj Ligjin e ri të pagave. Projektligji parasheh rritje të pagave për pothuajse të gjitha kategoritë. Paga mesatare bruto për vitin 2021, sipas të dhënave të Agjencisë së Statistikave të Kosovës, është 484 euro. Ligji i shfuqizuar kishte koeficientin 239 euro Ligji paraprak për pagat e shërbyesve civilë i cili ishte shfuqizuar, kishte vlerën monetare të koeficientit 239 euro për vitin e parë të zbatimit të këtij ligji.Ligji i pagave është nevojë imediate në Republikën e Kosovës, sepse edhe pas 14 vitesh nga shpallja e Pavarësisë dhe gati 23 vjet nga përfundimi i luftës së fundit në Kosovë, punëtorët e sektorit publik janë akoma pa ligj të pagave. 2. Nëse një individ, zyrtar apo funksionar publik, përfitonte përpara hyrjes në fuqi të këtij Ligji , një pagë të plotë (paga bazë me të gjitha llojet e shtesave, duke përjashtuar ato të rregullta), që është më e madhe se paga e plotë e parashikuar me këtë Ligj, ai do të përfitojë pagën e re sipas dispozitave të këtij Ligji dhe një shtesë transitore të ...Megjithatë, me Ligjin e ri të Pagave, mësimdhënësve në përgjethsi do t’u rriten rrogat. Nëse një gjë e tillë do të zbatohet nuk dihet, pasi Ligji është ende në diskutime paraprake. Madje, ka pasur deklarata se mund të rrëzohet nga Gjykata Kushtetuese. 03/L-121 (ne tekstin e metejme: Ligji) dhe ne rregullin 32 [Parashtrimi i ... mesimdhenes ne shkollen e eaktuar fillore. Permes Vendimit [nr. 118-23963] te ... duke kerkuar realizmin e dy pagave, per muajt korrik dhe gusht ne vleren prej 552 euro dhe kamaten respektive prej 3,5%. Parashtruesi i kerkeses kishteFeb 19, 2022 · Deputetja nga radhët e OBRM-PDUKM-së, Dafina Stojanovska sot në deklaratë për media potencoi se Ligji për mësimdhënës sjell partizim dhe nuk ka rritje të pagave. “Ligji për mësimdhënës që ishte në Komisionin për Arsim dhe Shkencës është ligj ku mundësohet partizimi i arsimit dhe ligj ku nuk rriten pagat”, tha Stojanovska. Sipas saj, nëse LSDM … Drejtori i Institutit “EdGuard”, Rinor Qehaja mendon se mësimdhënësit duhet t’i rikthehen procesit mësimor sa më parë, teksa kërkesat e tyre t’i negociojnë e t’i arrijnë me mjete dhe forma tjera sindikale. Feb 19, 2022 · 13 deri në 40 euro bruto do të rriten pagat për mësimdhënësit e shkollës fillore në bazë të draft-ligjit të pagave të publikuar në media. Sipas këtij draft-ligji, mësimdhënësit do ta kenë koeficientin 4.6 e i cili nënkupton se paga e tyre bruto do të jetë 552 euro, raporton Ekonomia Online. Nëse kjo situatë vazhdon, ka rrezik që mësimi të mos fillojë nga 1 shtatori. Megjithatë, me Ligjin e ri të Pagave, mësimdhënësve në përgjethsi do t’u rriten rrogat. Nëse një gjë e tillë do të zbatohet nuk dihet, pasi Ligji është ende në diskutime paraprake. Madje, ka pasur deklarata se mund të rrëzohet nga Gjykata Kushtetuese. Ministri i Financave, Hekuran Murati, dje ka treguar se për shkak ë grevës ka bërë ekzekutimin e pjesshëm të pagave . showboat gokart prices how common is ovarian cancerSë pari të miratohet sa më shpejt Ligji i pagave, i cili ka mbetur pezull, pastaj, në mungesë të këtij ligji deri në atë kohë të vazhdon dhënia nga 100 euro për secilin mësimdhënës, pastaj plotësimi i ligjit diskriminues ku përfshinë udhëzimin administrativ, 15 vjet përvojë pune deri më 1 janar 1999. Ky ligj është shumë diskriminues”, tha ai. Feb 17, 2022 · Gjykata Kushtetuese kishte vendosur që të pezullohet zbatimi i këtij ligji, deri më 30 mars 2020. Me pastaj, Gjykata kishte vendosur ta vazhdojë pezullimin e Ligjit të pagave deri më 30 qershor 2020 dhe përfundimisht më 30 qershor e kishte shpallur të pavlefshëm. Koeficienti më i lartë sipas këtij ligji ka qenë 10. Ministrja e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë, e cila të shtunën ka marrë pjesë në kongresin e tetë të Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dheLigji i ri i pagave/ Kaq pritet të jenë pagat e punëtorëve të arsimit; Situata me reduktime/ Vjen njoftimi i fundit nga KEDS, ka lajme të mira; Rrugët kryesore në Drenas të dielën do të jenë të bllokuara, kjo është arsyejaSë pari të miratohet sa më shpejt Ligji i pagave, i cili ka mbetur pezull, pastaj, në mungesë të këtij ligji deri në atë kohë të vazhdon dhënia nga 100 euro për secilin mësimdhënës, pastaj plotësimi i ligjit diskriminues ku përfshinë udhëzimin administrativ, 15 vjet përvojë pune deri më 1 janar 1999. Ky ligj është shumë diskriminues”, tha ai. Feb 15, 2022 · Qeveria e Kosovës pritet që gjatë muajit mars të miratoj Ligjin e ri të pagave. Projektligji parasheh rritje të pagave për pothuajse të gjitha kategoritë. Ky projektligj është në fazën e diskutimeve dhe nuk është versioni final. Por, me këto propozime nuk janë pajtuar drejtuesit e SBASHK-ut, të cilët kanë paralajmëruar veprime sindikale. Por, sa […] Në një konferencë me gazetarë, ministri Hoxhaj përmendi faktin se kjo rritje e pagave të mësimdhënësve vjen pas asaj të vitit 2008, kur pagat e mësimdhënësve u ngritën për 47 për qind. ... Kjo ka qenë e paraparë të ndodhë edhe me projektimet buxhetore, por për shkak të asaj se ligji i buxhetit nuk ka mundur të miratohet ..."Mbi 23 mijë mësimdhënës parauniversitarë presin nga kjo seancë solemne dy lajme, lajmi për datën kur do të hyjë në fuqi Ligji i pagave dhe presin, nëse ka pasur 10 përqind rritje ekonomike, shtesën që ata duhet të marrin nga shteti në këtë shtrenjtim të madh.Me pastaj, Gjykata kishte vendosur ta vazhdojë pezullimin e Ligjit të pagave deri më 30 qershor 2020 dhe përfundimisht më 30 qershor e kishte shpallur të pavlefshëm. Sipas këtij ligji, paga bazë konsiderohet ajo pjesë e pagës, që përfitohet për punën e kryer me orar të plotë të punës.Sep 01, 2022 · Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka deklaruar se Ligji i Pagave do të dalë në diskutim publik javën e ardhshme. Facebook Twitter Email Ai thotë se koeficienti për mësimdhënësit do të jetë më i mirë se në të kaluarën, teksa u bëri thirrje mësimdhënësve që t’i japin fund grevës. Sep 01, 2022 · Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, tha se Ligji i Pagave do të del në diskutim publik javën tjetër. Sipas tij, koeficienti për mësimdhënësit do të jetë më i mirë se në të kaluarën, ndërsa u bëri thirrje mësimdhënësve që t’i japin fund grevës.Këto deklarata kreu i ekzekutivit i bëri para mediave, pas ceremonisë së përurimit Arbërie Nagavci: E kemi finalizuar draft ligjin për tekste shkollore i cili shpejtë do të dalë në konsultim publik dhe pastaj do ta dërgojmë në Kuvend.Ligji parasheh që duhet të rishikohen tekstet shkollore. Ligji do të shërbejë si bazë për të gjitha proceset tjera që do të zhvillohen në lidhje me tekstet shkollore dhe materialet mësimore.Sep 01, 2022 · Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, njoftoi këtë të enjte se Ligji i Pagave do të del në diskutim publik javën tjetër. Sipas tij, koeficienti për mësimdhënësit do të jetë më i mirë se në të kaluarën, ndërsa u bëri thirrje mësimdhënësve që t’i japin fund grevës. Këto deklarata kreu i ekzekutivit i bëri para mediave, … Drejtori i Institutit “EdGuard”, Rinor Qehaja mendon se mësimdhënësit duhet t’i rikthehen procesit mësimor sa më parë, teksa kërkesat e tyre t’i negociojnë e t’i arrijnë me mjete dhe forma tjera sindikale. "Këshilli Drejtues i FSSHK unanimisht kërkon nga Qeveria e Republikës së Kosovës që nëse Ligji i Pagave nuk kalon, të ketë rritje të pagave për të gjithë të punësuarit në sistemit shëndetësor në lartësi prej 50% dhe kjo bazuar në faktin se nuk ka pasur rritje pagash që nga viti 2014", thuhet në njoftimin e FSSHK.2. Nëse një individ, zyrtar apo funksionar publik, përfitonte përpara hyrjes në fuqi të këtij Ligji , një pagë të plotë (paga bazë me të gjitha llojet e shtesave, duke përjashtuar ato të rregullta), që është më e madhe se paga e plotë e parashikuar me këtë Ligj, ai do të përfitojë pagën e re sipas dispozitave të këtij Ligji dhe një shtesë transitore të ... Sep 01, 2022 · Kurti: Ligji i Pagave javën tjetër në diskutim publik, koeficienti për mësimdhënësit është më i mirë; E kërkoi Milan, kapiteni i Lens rinovon kontratën; Ministrja shqiptare: Abetarja e përbashkët do të fshijë kufijtë mes Kosovës e Shqipërisë Punëtorët e Pallatit të Drejtësisë paralajmërojnë përshkallëzim të protestës Toggle navigation ... Ballina; Komuna. Kryetari; Kabineti; Nënkryetarë; Nënkryetarë për KomuniteteJanë të rrejshme tezat e deputetëve të shumicës qeveritare të cilët kot tentojnë ta mbrojnë këtë ligj të dëmshëm. Me këtë ligj LSDM dhe BDI parashohin ndërprerje të njërit prej mekanizmave për kontrollë të cilësisë në arsim, përkatësisht të punësohen arsimtarë dhe profesorë në kohë të pacaktuar, pa stazh të ...Shpreson se ministritë kompetente ose Qeveria do të dalin me propozim konkret për rritje të pagave që do të jetë e pranueshme për shumicën e anëtarëve të tij. ... PRO pranë LSM-së kërkon që Ligji për mësimdhënës dhe bashkëpunëtorë profesional të rregullojë rritjen e ardhshme të pagave në arsim në përqindje, në ...Në një konferencë për media ajo është shprehur optimiste se Kodi civil do të arrijë të miratohet në vjeshtë ani pse të njëjtin e kanë kundërshtuar edhe deputetët e partisë në pushtet. Kusari-Lila ka thënë se në Grupin Parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje ka mendime ndryshe për projekt-kodin civil, por ka theksuar se i njëjtiLigji për arsimin fillor dhe të mesëm qartë e përcakton të drejtën e grevës në rast se protestohet për shkeljen të drejtave të tyre, andej edhe pagat nuk duhet të shkurtohen. ... ose 10 për qind të pagave si dhe metodologjisë për rritje graduale dhe zgjidhje të përhershme të statusit social të kuadrove arsimorë është ...2. Nëse një individ, zyrtar apo funksionar publik, përfitonte përpara hyrjes në fuqi të këtij Ligji , një pagë të plotë (paga bazë me të gjitha llojet e shtesave, duke përjashtuar ato të rregullta), që është më e madhe se paga e plotë e parashikuar me këtë Ligj, ai do të përfitojë pagën e re sipas dispozitave të këtij Ligji dhe një shtesë transitore të ... Sep 01, 2022 · Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, njoftoi këtë të enjte se Ligji i Pagave do të del në diskutim publik javën tjetër. Sipas tij, koeficienti për mësimdhënësit do të jetë më i mirë se në të kaluarën, ndërsa u bëri thirrje mësimdhënësve që t’i japin fund grevës. Këto deklarata kreu i ekzekutivit i bëri para mediave,Lexo Kryeministri Albin Kurti, reagoi duke thënë se sindikalistët që janë në grevë nuk mund të paguhen "për punën që nuk e bëjnë"."Njerëzit duhet të paguhen për punën që bëjnë sipas meritës. Nuk duhet të paguhen për të mos punuar. Kjo nuk është vetëm çështje ligji e qeverie, por është edhe çështje e logjikës së shëndoshë njerëzore.Sipas saj Projektligji i pagave sjellë koeficientë të dinjitetshëm për punonjësit e arsimit të të gjitha niveleve. ... Ky projektligj dallon shumë nga i ligji i mëhershëm, ndërsa efekti i drejtpërdrejtë i tij do të jetë përmirësimi i pozitës së punëtorëve të arsimit, motivimi i tyre për performancë sa më të mirë dhe ...Sipas Rexhepit, në rast të zbatimit të Marrëveshjes Kolektive mësimdhënësit do të merrnin paga mbi 40 mijë denarë. Qeveria, ditë më parë vendosi për rritje të pagave në arsim dhe kopshte për 10 % dhe i bëri thirrje SASHK-ut ta pranojnë këtë ofertë dhe të mundësojë realizimin e procesit mësimor.Ministri i Financave, Hekuran Murati, dje ka treguar se për shkak ë grevës ka bërë ekzekutimin e pjesshëm të pagave . showboat gokart prices how common is ovarian cancerLIGJI NR. 03/L-147 PËR PAGAT E NËPUNËSVE CIVILË. Lloji i aktit: Ligje. Numri i aktit: 03/L-147. Institucioni. Kuvendi i Republikës së Kosovës. Feb 17, 2022 · Gjykata Kushtetuese kishte vendosur që të pezullohet zbatimi i këtij ligji, deri më 30 mars 2020. Me pastaj, Gjykata kishte vendosur ta vazhdojë pezullimin e Ligjit të pagave deri më 30 qershor 2020 dhe përfundimisht më 30 qershor e kishte shpallur të pavlefshëm. Koeficienti më i lartë sipas këtij ligji ka qenë 10. -“Ligji mbi Ndarjet Buxhetore”- nënkupton ligjin i cili miratohet nga Kuvendi me të cilin autorizohen organizatat buxhetore për shpenzimin ose bartjen e fondeve publike, deri në një kufi të caktuar dhe për qëllime të caktuara, gjatë vitit fiskal. -“Kuvendi”- do të thotë Kuvendi i Republikës së Kosovës. trout season florida 2022. Deputetja nga radhët e OBRM-PDUKM-së, Dafina Stojanovska sot në deklaratë për media potencoi se Ligji për mësimdhënës sjell partizim dhe nuk ka rritje të pagave. Dec 14, 2021 · Implementimi i këtij ligji tashmë është edhe kërkesa kryesore e disa sindikatave në vend si ajo e SBASHK, e shëndetësisë, zjarrëfiksve dhe shërbyesve civil. Në rast se ligji i ri i pagave nuk do të impelemtohet deri në 1 mars të vitit të ardhshëm, SBASHK dhe sindikata të tjera kanë paralajmëruar mbyllje të shkollave. Ligji i ri i pagave/ Kaq pritet të jenë pagat e punëtorëve të arsimit; Situata me reduktime/ Vjen njoftimi i fundit nga KEDS, ka lajme të mira; Rrugët kryesore në Drenas të dielën do të jenë të bllokuara, kjo është arsyeja"Ne jemi të hapur për dialog social, janë disa tema që për to kemi filluar dialogun si: Ligji i pagave, sigurimin shëndetësor dhe pse kemi ligjin, por ende nuk kemi fond që të kryhen obligimet, si dhe ligjin për pensionet për vitet e '90 që i diskriminon shqiptarët", tha Hykolli sot në emisionin "Aktual", në RTK.Feb 19, 2022 · Deputetja nga radhët e OBRM-PDUKM-së, Dafina Stojanovska sot në deklaratë për media potencoi se Ligji për mësimdhënës sjell partizim dhe nuk ka rritje të pagave. “Ligji për mësimdhënës që ishte në Komisionin për Arsim dhe Shkencës është ligj ku mundësohet partizimi i arsimit dhe ligj ku nuk rriten pagat”, tha Stojanovska. Sipas saj, nëse LSDM … Sep 01, 2022 · Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, njoftoi këtë të enjte se Ligji i Pagave do të del në diskutim publik javën tjetër. Sipas tij, koeficienti për mësimdhënësit do të jetë më i mirë se në të kaluarën, ndërsa u bëri thirrje mësimdhënësve që t’i japin fund grevës. Këto deklarata kreu i ekzekutivit i bëri para mediave,Lexo 2. Nëse një individ, zyrtar apo funksionar publik, përfitonte përpara hyrjes në fuqi të këtij Ligji , një pagë të plotë (paga bazë me të gjitha llojet e shtesave, duke përjashtuar ato të rregullta), që është më e madhe se paga e plotë e parashikuar me këtë Ligj, ai do të përfitojë pagën e re sipas dispozitave të këtij Ligji dhe një shtesë transitore të ..."Mbi 23 mijë mësimdhënës parauniversitarë presin nga kjo seancë solemne dy lajme, lajmi për datën kur do të hyjë në fuqi Ligji i pagave dhe presin, nëse ka pasur 10 përqind rritje ekonomike, shtesën që ata duhet të marrin nga shteti në këtë shtrenjtim të madh.Sep 01, 2022 · Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, njoftoi këtë të enjte se Ligji i Pagave do të del në diskutim publik javën tjetër. Sipas tij, koeficienti për mësimdhënësit do të jetë më i mirë se në të kaluarën, ndërsa u bëri thirrje mësimdhënësve që t’i japin fund grevës. Këto deklarata kreu i ekzekutivit i bëri para mediave,Lexo Por, edhe Sindikata e Arsimit nuk pajtohet me zgjidhjen e ofruar, në veçanti me propozimin për rritjen e pagave në përputhje me rritjen e pagës minimale. Në rritje e tillë, sipas Sindikatës, nuk do të ishte më e lartë se 3,000 denarë apo rreth 50 euro.DEMO VIDEOS Get to know everything Vimeo can do for your business. Watch nowKryeministri i Kosovës, Albin Kurti, tha se Ligji i Pagave do të del në diskutim publik javën tjetër. Sipas tij, koeficienti për mësimdhënësit do të jetë më i mirë se në të kaluarën, ndërsa u bëri thirrje mësimdhënësve që t’i japin fund grevës. Këto deklarata kreu i ekzekutivit i bëri para mediave, pas ceremonisë së […] Feb 17, 2022 · Gjykata Kushtetuese kishte vendosur që të pezullohet zbatimi i këtij ligji, deri më 30 mars 2020. Me pastaj, Gjykata kishte vendosur ta vazhdojë pezullimin e Ligjit të pagave deri më 30 qershor 2020 dhe përfundimisht më 30 qershor e kishte shpallur të pavlefshëm. Koeficienti më i lartë sipas këtij ligji ka qenë 10. Feb 19, 2022 · Deputetja nga radhët e OBRM-PDUKM-së, Dafina Stojanovska sot në deklaratë për media potencoi se Ligji për mësimdhënës sjell partizim dhe nuk ka rritje të pagave. “Ligji për mësimdhënës që ishte në Komisionin për Arsim dhe Shkencës është ligj ku mundësohet partizimi i arsimit dhe ligj ku nuk rriten pagat”, tha Stojanovska. Sipas saj, nëse LSDM … Paga mesatare bruto për vitin 2021, sipas të dhënave të Agjencisë së Statistikave të Kosovës, është 484 euro. Ligji i shfuqizuar kishte koeficientin 239 euro Ligji paraprak për pagat e shërbyesve civilë i cili ishte shfuqizuar, kishte vlerën monetare të koeficientit 239 euro për vitin e parë të zbatimit të këtij ligji.Shpreson se ministritë kompetente ose Qeveria do të dalin me propozim konkret për rritje të pagave që do të jetë e pranueshme për shumicën e anëtarëve të tij. ... PRO pranë LSM-së kërkon që Ligji për mësimdhënës dhe bashkëpunëtorë profesional të rregullojë rritjen e ardhshme të pagave në arsim në përqindje, në ...Draftligji i ri i pagave - Paga e një drejtori, zv/drejtori, mësimdhënësi dhe një pedagogu. Gazeta Blic bazuar në draft ligjin i cili po diskutohet aktualisht në Qeverinë e Kosovës dhe ministritë e linjës ka arritur të siguroj dokumentin në të cilin përshkruhen saktësisht koeficientet për mësimdhënësit, por që ky draft ...Me pastaj, Gjykata kishte vendosur ta vazhdojë pezullimin e Ligjit të pagave deri më 30 qershor 2020 dhe përfundimisht më 30 qershor e kishte shpallur të pavlefshëm. Sipas këtij ligji, paga bazë konsiderohet ajo pjesë e pagës, që përfitohet për punën e kryer me orar të plotë të punës.Paga mesatare bruto për vitin 2021, sipas të dhënave të Agjencisë së Statistikave të Kosovës, është 484 euro. Ligji i shfuqizuar kishte koeficientin 239 euro Ligji paraprak për pagat e shërbyesve civilë i cili ishte shfuqizuar, kishte vlerën monetare të koeficientit 239 euro për vitin e parë të zbatimit të këtij ligji."Mësimdhënësit t'i kthehen procesit mësimor, Ligji i Pagave i avancon" ... Ai për Radio Kosovën ka theksuar se me Ligjin e Pagave të publikuar rishtas në draftin e fundit, vërehet një përkushtim institucional karshi profesionit të mësimdhënies dhe rritjes në pagë që ky profesion tashmë ka me këtë Ligj të ri karshi ...është pensionuar, dhe në momentin e pagimit të pagave përcjellëse e paditura i ka mbetur borxh shumën prej 214.46€. Ndër tjera ka shtuar se nëse e paditura është a gatshme për të bërë marrëveshje lidhur me kërkesëpadinë e dytë- për pagimin e diferencës së pagave përcjellëse, heqim dorë nga kamata.Sipas Rexhepit, në rast të zbatimit të Marrëveshjes Kolektive mësimdhënësit do të merrnin paga mbi 40 mijë denarë. Qeveria, ditë më parë vendosi për rritje të pagave në arsim dhe kopshte për 10 % dhe i bëri thirrje SASHK-ut ta pranojnë këtë ofertë dhe të mundësojë realizimin e procesit mësimor.Dec 13, 2021 · Paga e një polici, mjeku, mësimdhënësi e zjarrëfikësi – Ligji i ri për Paga. Në rast se Ligji i ri i Pagave do të jetësohet me 1 mars të vitit 2022, atëherë do të ketë ngritje pagash për arsimtarët, mjekët, zjarrëfikësit, policët dhe shërbyesit civil. Aktualisht për këtë ligj, për mënyrën e jetësimit dhe koston e ... Ligj për mësimdhënës dhe bashkëpunëtorë profesionalë në shkolla fillore dhe të mesme. I. DISPOZITA E PËRGJITHSHME. Neni 1. Me këtë ligj rregullohen kushtet për kryerje të profesionit mësimdhënës dhe bashkëpunëtor profesional në shkollat fillore dhe të mesme në Republikën e Maqedonisë së Veriut, themelimi i marrëdhënies së punës, kategoritë e mësimdhënësve dhe ...Feb 15, 2022 · Një pedagog/psikolog në draft ligj është llogaritur me koeficiente 4.8 ose 576 euro. Mësimdhënës në shkollë fillore dhe të mesme të ulët dhe sekretar i shkollës do të kenë, nëse ligji miratohet koeficiente 4.6 ose 552 euro. Ligji i pagave ishte miratuar një herë në shkurt të vitit 2019. Por, një muaj para se të niste zbatimi i tij - në janar të 2020-s - institucioni i Avokatit të Popullit e pati dërguar atë në Gjykatën Kushtetuese për, siç ka thënë, "vlerësimin e përputhshmërisë" së tij me Kushtetutën e Kosovës.1. Analiza e fizibilitetit në biznes dhe Plani i biznesit Lënda mësimore: Bazat e Biznesit Mësimdhënës: Prof. Mr. Sc. Sokol Domniku. 2. PLANI I BIZNESIT Analiza e fizibilitetit nënkupton procesin e definimit, përcaktimit dhe zhvillimit të ndikimit të mundshëm qoftë pozitiv ose negativ, mbi projektin ose idenë e propozuar të një ...Feb 15, 2022 · - Radio West Ligji i ri i pagave/ Sa do ta kenë koeficientin mësimdhënësit në shkolla fillore dhe të mesme? February 15, 2022 Qeveria e Kosovës pritet që gjatë muajit mars të miratoj Ligjin e ri të pagave. Projektligji parasheh rritje të pagave për pothuajse të gjitha kategoritë. Parandalo grevën e përgjithshme!", "Çka po ndodh me ligjin e pagave?", "Vlerësim i punës e i mundit", "Urgjentisht të shfuqizohet kriteri prej 15 vjetëve përvojë pune që kërkohet para vitit 1999", ishin disa nga pankartat që mbanin punëtorët gjatë marshit të tyre nga sheshi "Zahir Pajaziti" në drejtim të ...Sep 01, 2022 · Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, tha se Ligji i Pagave do të del në diskutim publik javën tjetër. Sipas tij, koeficienti për mësimdhënësit do të jetë më i mirë se në të kaluarën, ndërsa u bëri thirrje mësimdhënësve që t’i japin fund grevës.Këto deklarata kreu i ekzekutivit i bëri para mediave, pas ceremonisë së përurimit Sep 01, 2022 · Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, njoftoi këtë të enjte se Ligji i Pagave do të del në diskutim publik javën tjetër. Sipas tij, koeficienti për mësimdhënësit do të jetë më i mirë se në të kaluarën, ndërsa u bëri thirrje mësimdhënësve që t’i japin fund grevës. Këto deklarata kreu i ekzekutivit i bëri para mediave, … sindikata e infermierëve është ftuar në një diskutim publik të organizuar nga aleanca për ardhmërisë së kosovës në kuvendin e republikës për ligjin e pagave ku edhe aty kemi deklaruar që koeficientet paraprak në ligjin e zhvlerësuar nga gjykata kushtetuese në të cilin ligj koeficienti për infermierë ishte 2.0-2.25 nuk e lejuam në asnjë mënyrë me …Ministrja e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë, e cila të shtunën ka marrë pjesë në kongresin e tetë të Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dheSë pari të miratohet sa më shpejt Ligji i pagave, i cili ka mbetur pezull, pastaj, në mungesë të këtij ligji deri në atë kohë të vazhdon dhënia nga 100 euro për secilin mësimdhënës, pastaj plotësimi i ligjit diskriminues ku përfshinë udhëzimin administrativ, 15 vjet përvojë pune deri më 1 janar 1999. Ky ligj është shumë diskriminues”, tha ai. KAPITULLI VIII DISPOZITA PËR PAGAT E NDËRMARRJEVE PUBLIKE Neni 22 Kompetenca për caktimin e pagave në ndërmarrjet publike/shoqëritë tregtare 1. Organet kolegjiale drejtuese të ndërmarrjeve publike apo të shoqërive tregtare, me kapital mbi 50 për qind shtetëror, miratojnë: 1.1. nivelet e pagave të punonjësve të tyre, brenda kufirit minimal e maksimal të caktuar nga Qeveria ... wheeltek repo motorcyclerogue trader rpg reviewwhere to buy hoffman fabricsfem harry potter daughter of anubis fanfictionus bank layoffs reddithum tv live streaming online watch freesouth shore holiday village chalets for salemeritage hospitality group locationsdoes bosley work for womangoode water ski nationals 2022jenkins pipeline set environment variablecarrier furnace parts by model number xo